• Dirt Trails

Mountainbiken in Gooseberry Mesa

Gooseberry Mesa is een enorm plateau in Utah. Het ligt vlakbij het bekende Zion National Park en staat bekend om geweldige mountainbike trails. Misschien wat minder bekend dan Moab en Sedona maar eigenlijk net zo bijzonder. Hier nog geen grote hoogteverschillen maar wel technische en slingerende singletracks met verschillende "slick rock'' secties. Slick Rock kom je tijdens onze Utah en Arizona rondreis meerdere malen tegen. Het zijn enorme glad gestreken rotsen, waar net even een andere techniek voor nodig is.


Bijzonder aan deze woestijnachtige trails is het mountainbiken langs de randen van de canyons. Bereid je voor op spectaculaire uitzichten, een bijzondere omgeving en vette singletracks. Een aantal mogelijke trails zijn Gooseberry Point, North Rim, South Rim en de JEM Trail. Je kunt de trails bekijken op Trailforks.


In deze regio wordt trouwens ook ieder jaar het bekende Red Bull Rampage evenement georganiseerd.

In deze regio ligt ook het Santa Clara River Reserve, een bijzonder leuk netwerk van mountainbike trails die goed gecombineerd kunnen worden. Hier stukjes klimmen maar ook lekker downhill. Een prachtige speelplaats! Santa Clara is ook bekend vanwege de True Grit Epic Race, een must do voor iedere mountainbike liefhebber.

Wist je trouwens dat Gooseberry Mesa ook vlakbij het Zion National Park ligt? Dit is één van de bekenste parken in Utah en is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. De Angel's Landing Trail wordt ook wel de spannenste trail van Amerika genoemd.


Meer informatie over onze mountainbikereizen vind je hier.


0 keer bekeken
  • Facebook Dirt Trails Mountainbike
  • Instagram Dirt Trails Mountainbike

©2019 Dirt Trails.

Kvk nummer: 75912589