• Dirt Trails

Mountainbiken in Whistler

Whistler wordt door velen als het beste bikepark ter wereld omschreven. Er zijn vijf verschillende zones met ongeveer 70 aangelegde en goed onderhouden trails. Whistler heeft voor ieder wat wils. Er zijn groene beginners trails, blauwe trails voor de gemiddelde mountainbiker en zwarte en dubbel zwarte trails voor de gevorderden. De bekenste trails zijn A-Line en Dirt Merchant, beide geschikt voor de gevorderde mountainbiker, het grootste gedeelte van de trails is echter geschikt voor de gemiddelde mountainbiker. Tijdens onze Vancouver Coast en Whistler reis laten onze lokale gidsen zien wat het bikepark allemaal te bieden heeft.​

De Fitzsimmons (Fitz) zone is het originele bikepark, hier vind je de meeste trails en voor alle niveau's. De Garbanzo zone ligt boven Fitz en biedt langere en moeilijkere singletracks. In de Peak Zone vind je trails boven de boomgrens, bekendste is de Top of the World trail. Voor deze trail heb je een aanvullend lift ticket nodig. De Creekside zone is de nieuwste toevoeging aan het park, hier vind je flowy singletracks die door de bomen slingeren. Ook er is nog een leuke pumptrack om je skills te oefenen. Voor de liefhebber is Whistler ook de ideale plaats om te gaan heli-biken!


Mocht je het bikepark niet in willen dan zijn er nog genoeg andere mogelijkheden. Direct naast Whistler ligt Lost Lake, een leuk gebied voor beginners, hier vind je easy cross country routes en een bezoek aan Lost Lake is natuurlijk niet compleet zonder een duik in het meer. Ten westen van Whistler vind je de Westside-Sproat en Westside-Rainbow gebieden, hier vette all-mountain en enduro tracks voor de gemiddelde tot gevorderde mountainbiker. Ten zuiden van Whistler ligt Cheakamus, in dit gebied veel all-mountain routes die geschikt zijn voor alle niveau's. Mocht je echt iets bijzonders willen doen dan is de Lord of the Squirrels trail een mooie uitdaging. Een enduro loop van ongeveer 25 km, eerst 1500m omhoog en daarna weer 1500 omlaag. Pittig, maar één van de mooiste trails van Whistler.


Meer infomatie over onze mountainbikereizen vind je hier.


407 keer bekeken
  • Facebook Dirt Trails Mountainbike
  • Instagram Dirt Trails Mountainbike

©2019 Dirt Trails.

Kvk nummer: 75912589