Mountainbike vakantie Canada

Vancouver Coast en Whistler

Highlights van deze mountainbike vakantie:​

 • Knallen in het Whistler bikepark

 • Onbekende trails in Cumberland en Squamish

 • Magisch Hornby Island

 • Beren spotten tijdens het mountainbiken!

 • Shuttle support tijdens de gehele reis

 • Optionele excursies: walvissen spotten, white water raften, heli-biking etc
   

Data:

Hieronder vind je alle geplande data voor deze reis. Mocht je liever privé met een eigen groep willen boeken, dan is het meestal ook mogelijk om zelf data uit te kiezen. Bekijk in dat geval onze informatie over maatwerk mountainbike reizen.

 • 04 juni t/m 17 juni 2020 - minimaal 9 deelnemers, maximaal 12 deelnemers

Update: deze reis is geannuleerd van​wege het Corona virus (Covid-19). Op dit moment zijn wij in overleg met onze partners in Canada voor nieuwe data. Alle deelnemers zijn op de hoogte gesteld. 

Programma:

 

Dag 1: Aankomst in Vancouver

Na aankomt worden we ontvangen door onze lokale gidsen en naar het hotel gebracht. Daar zetten we de fietsen in elkaar en is er tijd om het bruisende Vancouver te ontdekken. 

Dag 2: Cumberland via Nanaimo

Vandaag maken we per ferry de oversteek naar Vancouver Island. Dit bijzondere eiland biedt prachtige natuur en een aantal sublieme mountainbike locaties. Het barst hier van de vette trails. Onze eerste stop in Nanaimo, de perfecte plek om de jetleg te verwerken en rustig de eerste kilometers te fietsen. Er zijn verschillende gebieden rondom Nanaimo, de bekenste trails liggen in Doumont. Onze lokale gidsen laten ons vandaag zien wat Nanaimo allemaal te bieden heeft. Bereid je voor op een buitengewoon groen regenwoud en vette singletracks. Overnachten doen we in een prettig hotel in de regio van Cumberland/Comox.

Dag 3: Dagtrip naar Hornby Island

Ook vandaag gaan we weer keihard mountainbiken. Hornby Island zou eigenlijk op iedere mountainbiker zijn of haar bucketlist moeten staan. Dit eiland wordt niet zo veel bezocht, maar biedt enorm veel technische singletracks, ongerepte regenwouden en verlaten stranden. Vandaag gaan we de hele dag biken en sluiten de dag af met een biertje op het strand. Daarna nemen we de ferry weer terug naar ons hotel in Cumberland/Comox.

Dag 4: Squamish via Cumberland en Forbidden Plateau 

Na het ontbijt gaan we weer op pad met onze lokale gidsen. Vandaag staan de trails van Cumberland en het Forbidden Plateau op het programma. Cumberland is de afgelopen jaren van een verlaten mijnstadje getransformeerd naar een gezellige mountainbike hotspot. Dat is ook niet zo gek, want in het omringende bos ligt een bijzonder leuk netwerk aan mountainbike trails die zowel beginners als gevorderde mountainbikers veel vermaak bieden. De bomen zijn hier helemaal volgegroeid met mos en daardoor lijkt het net alsof we door een Jurrasic Park filmset fietsen. We gaan vandaag stukjes klimmen maar ook lekker downhill. Ook het Forbidden Plateau is een fantastische speelplaats voor mountainbikers, hier wat grotere hoogteverschillen, ons shuttle busje komt vandaag goed van pas. Een aantal voorbeeld trails: Dirty Jane, Monkeys Revenge, Rapture en Steam Donkey. Aan het einde van de dag laden we de fietsen weer in en rijden we naar Squamish waar we een aantal nachten gaan verblijven.

Dag 5: Squamish / rustdag

Vandaag een ''rustdag''. Je kunt natuurlijk op eigen gelegenheid gaan biken, maar wij raden aan om deze dag mee te gaan white water raften. Een wilde tocht over de Elaho en Squamish rivieren met klasse 3-4 stroomversnellingen. Mocht je iets anders willen ondernemen dan is er in Squamish nog veel meer te doen; kitesurfen, kajakken, rotsklimmen, via ferrata, hiken etc.

Dag 6 en 7: Squamish

Twee dagen volop mountainbiken, want aan vette trails is er geen gebrek. Squamish beschikt over verschillende mountainbike gebieden en wordt vanwege de grote rotsen ook wel "slab city" genoemd. Verwacht hier slingerende singletracks met veel hoogteverschillen. Met de vele rotsen en drop offs kan de gemiddelde tot gevorderde mountainbiker hier zijn lol op. De eerste dag gaan we erop uit met ons shuttle busje, we worden meerdere keren omhoog gereden in het Diamond Head gebied en gaan vandaag dus voornamelijk downhill. Half Nelson, een super vette flowtrail is hier het bekenst. De tweede dag gaan we naar het Alice Lake gebied, ook hier geweldige singletracks die goed aan elkaar gelust kunnen worden. De trails hier hebben leuke namen: Man boobs, IN and Out Burger, Room with a view etc.

Dag 8: Whistler / rustdag

Deze ochtend doen we rustig aan. Na het ontbijt laden we onze fietsen op de bus en worden we naar Whistler gebracht. Je kunt eventueel op eigen gelegenheid gaan fietsen, maar wij raden aan de benen wat rust te geven. Er is genoeg te doen in het gezellige Whistler; ziplinen, quad rijden, beren spotten, rotsklimmen, bungee jumpen of een middagje ontspannen in een spa behoren tot de mogelijkheden.

Dag 9: Whistler bikepark

Vandaag gaan we samen met onze gidsen het bikepark verkennen, lift tickets zijn inclusief. Whistler wordt door velen als het beste bikepark ter wereld omschreven. Er zijn vijf verschillende zones met ongeveer 70 aangelegde en goed onderhouden trails. Whistler heeft voor ieder wat wils. Er zijn groene beginners trails, blauwe trails voor de gemiddelde mountainbiker en zwarte en dubbel zwarte trails voor de gevorderden. De bekenste trails zijn A-Line en Dirt Merchant, beide geschikt voor de gevorderde mountainbiker, het grootste gedeelte van de trails is echter geschikt voor de gemiddelde mountainbiker. Onze gidsen laten ons vandaag zien wat het bikepark allemaal te bieden heeft.​ Ons advies is vandaag met een full-face helm en bescherming te fietsen, deze kan je ter plaatse huren. Indien gewenst kun je ook verschillende downhill mountainbikes huren.

Dag 10 en 11: Whistler / vrije dagen

Deze twee dagen ben je vrij om te doen wat je wilt. Je kunt het bikepark in gaan, hier genoeg trails om je twee dagen te vermaken. De Fitzsimmons (Fitz) zone is het originele bikepark, hier vind je de meeste trails en voor alle niveau's. De Garbanzo zone ligt boven Fitz en biedt langere en moeilijkere singletracks. In de Peak Zone vind je trails boven de boomgrens, bekendste is de Top of the World trail. Voor deze trail heb je een aanvullend lift ticket nodig. De Creekside zone is de nieuwste toevoeging aan het park, hier vind je flowy singletracks die door de bomen slingeren. Ook er is nog een leuke pumptrack om je skills te oefenen. Voor de liefhebber is Whistler ook de ideale plaats om te gaan heli-biken!

Mocht je het bikepark niet in willen dan zijn er nog genoeg andere mogelijkheden. Direct naast Whistler ligt Lost Lake, een leuk gebied voor beginners, hier vind je easy cross country routes en een bezoek aan Lost Lake is natuurlijk niet compleet zonder een duik in het meer. Ten westen van Whistler vind je de Westside-Sproat en Westside-Rainbow gebieden, hier vette all-mountain en enduro tracks voor de gemiddelde tot gevorderde mountainbiker. Ten zuiden van Whistler ligt Cheakamus, in dit gebied veel all-mountain routes die geschikt zijn voor alle niveau's. Mocht je echt iets bijzonders willen doen dan is de Lord of the Squirrels trail een mooie uitdaging. Een enduro loop van ongeveer 25 km, eerst 1500m omhoog en daarna weer 1500 omlaag. Pittig, maar één van de mooiste trails van Whistler.

Dag 12: Vancouver

Vandaag rijden we weer terug naar Vancouver, waar we overnachten in hetzelfde hotel als bij aankomst. Nog een laatste avond om de stad onveilig te maken, want morgen vliegen we weer naar huis.

Dag 13: Vertrek

Na het ontbijt halen we onze mountainbikes weer uit elkaar en worden we naar de luchthaven gebracht.

Dag 14: Aankomst Nederland

Aankomst en einde van een spectaculaire mountainbike vakantie!

Prijs: 

€ 3295,-​ per persoon

 

Inclusief:

 • Programma zoals hierboven beschreven

 • 12 overnachtingen in goede middenklasse hotels in gedeelde tweepersoonskamer

 • 12 x stevig ontbijt

 • 4 x gezond lunchpakket op de trails

 • 2 x groepsdiner

 • Nederlandse reisbegeleider en twee lokale gidsen

 • Shuttle support tijdens de gehele reis

 • Vervoer per minivan met roofrack en trailer

Exclusief:

 • Internationale retourvlucht Vancouver. (zie hieronder)

 • Fietsvervoer naar Canada of fietshuur te plaatse

 • ETA (Electronic Travel Authorization) Canada. Meer informatie vind je hier

 • Reis- en annuleringsverzekering (= verplicht)

 • Optionele excursies 

 • Overige maaltijden en (alcoholische) drankjes 

Aanvullende informatie vliegtickets:

De internationale retourvlucht naar Vancouver is exclusief. Zodra de reis op gegarandeerd vertrek komt te staan (minimaal 9 deelnemers) bieden wij alle deelnemers een rechtstreekse vlucht met KLM aan. Het tarief zal op basis van een groepreis zijn, dus meestal iets voordeliger dan direct bij KLM boeken. Ga uit van +/- €700. Je bent echter vrij om zelf een vlucht te boeken naar Vancouver. Ons advies is een rechtstreekse vlucht. Het is namelijk al lang genoeg vliegen en het is veiliger in verband met een mountainbike meenemen. Overstappen met een mountainbike gaat vaak mis en vaak betaal je vanwege de extra vlucht dubbele kosten voor je fiets. Bij KLM betaal je ongeveer €125 per mountainbike per vluchttraject.

 • Facebook Dirt Trails Mountainbike
 • Instagram Dirt Trails Mountainbike

©2019 Dirt Trails.

Kvk nummer: 75912589